Ik vind het ontzettend leuk om zowel online als in persoon mijn ervaringen in schminken te delen. Hoe kan ik dit beter doen dan met een schminkcursus?

Dus ben je op zoek naar een gezellige, leerzame en toegankelijke manier om te leren schminken? Lees dan vooral even verder en bij echte belangstelling ontvang ik natuurlijk graag een aanmelding via het onderstaand formulier. Bij bevestiging van aanmelding krijg je tevens toegang tot een extra pagina waar regelmatig video's en foto's ter inspiratie geplaatst worden.

Basis Schminkcursus met een uitstapje naar one-stroke technieken

Heb je altijd al willen leren hoe je jezelf en anderen kunt schminken? Je kan het leren tijdens deze cursus! Ik bied een cursus aan waarbij je 5 avonden ongeveer 2 uur lang besteedt aan de basistechnieken en waarbij we tevens een uitstap maken naar de populaire one-stroke technieken en het gebruik van sjablonen en glitters.

Wat ga je leren?

Les 1: Penseel- en sponstechnieken
Je gaat kennismaken met het gebruiken van verschillende penselen. Je krijgt deze penselen in handen en gaat leren hoe je krullen, druppels, stippen en strakke lijnen maakt. Ook leer je de double-load techniek waarbij je simpel bloemetjes kunt creëren. Daarna leer je het gebruik van de verschillende sponzen. Denk dan aan het opnemen van schmink, hoe je kan blenden en hoe je de spons plaatst op het gezicht. Alle technieken worden voorgedaan waarna je zelf hiermee aan de slag gaat. 

Les 2: Kleurenleer en opbouw van een schminkontwerp
Je krijgt de handvatten om een schminkontwerp te creëren en je leert te letten op het maken van een evenwichtige samenhang. Je leert de technieken voor het maken van een masker of kroon, die je tevens kunt toepassen bij bijvoorbeeld het maken van een vlinder. Na de voorbeelden ga je zelf aan de slag.

Les 3: One-stroke technieken
Je maakt kennis met de populaire one-stroke technieken en maakt hierbij gebruik van splitcakes. We maken simpele vormen om de techniek onder de knie te krijgen die je gaat gebruiken in de vierde les.. 

Les 4: Het maken van een full face design met sjablonen
Je leert een ontwerp te maken met one-stroke technieken en gaat gebruik maken van sjablonen en glitters

Les 5: One-stroke rozen en calla's 
Als bonus krijgt je de techniek aangeleerd om met one-stroke verschillende soorten bloemen te schminken. Deze techniek is voor gevorderden en vergt enige oefening. Daarna krijg je de mogelijkheid om al het geleerde in de praktijk te brengen door jezelf, of elkaar te schminken afhankelijk van de Corona-maatregelen.

Schmink cursus in het kort:

- 5 zondagmiddagen, ongeveer 2 uur lang gezellig samenzijn en schminken
- Gebruik maken van professionele materialen
- Inclusief koffie, thee en iets lekkers
- Compleet aanbod aan technieken
- Oefenen op papier, oefenbord, jezelf en eventueel op een ander

De cursus zal plaatsvinden wanneer er minimaal 5 personen zich hebben aangemeld. 

Waar? De cursus wordt gegeven in Geleen op mijn thuislocatie
Wanneer? Startdatum: Nader te bepalen op een zondag in oktober.
Hoe laat? Aanvang 13:30 uur
Duur?
5 lessen van ongeveer 2 uur lang
Wat kost het? € 60,00 per persoon inclusief alle materialen.

Ben je geïnteresseerd in mijn schmink cursus en wil je je graag aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik persoonlijk contact met je op. om je aanmelding te bevestigen.